Kelj s krompirom

Poslužite vruće uz kukuruzni ili crni kruh !!!
Sastojci (Broj osoba: 6)
  • 1 glavica kelja
  • 2 glavice luka
  • 3-4 srednjih krompira
  • 3 mrkve
  • 30 dag suhog mesa
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 žlica brašna
  • 1 žličica slatke crvene paprike
  • Malo ulja
  • Malo soli,papra
Postupak pripreme
1.Na sitno narezanom luku i ulju dinstamo opran i na trakice izrezan kelj i na krugove izrezanu mrkvu dok kelj ne povene.
2.Dodamo na kocke izrezan krompir i suho meso (kobasice) i začine te nalijemo vodom.
3.Kuhamo dok krompir nije potpuno kuhan.Kelj će se skuhati kad i krumpir.
4.Posebno na tavi ugrijemo 3-4 kašike ulja i na njega dodamo češnjak,kratko popržimo (samo da zamiriše),dodamo brašno i crvenu papriku,te sve skupa još malo popržimo.
5.Tako pripremljenu zapršku nalijemo u kelj i dobro promiješamo.Kuhamo još oko 15 minuta.Probajte kakvog je okusa,ako je potrebno dodajte još soli.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OSTAVLJA BEZ DAHA Profesorka iz “Kursađija” vježbala pa pokazala…(VIDEO)

Lovac na zmije golim rukama uhvatio divovskog pitona (VIDEO)